6 Οκτ 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΟΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Κατέρχομαι στις εκλογές του Νοεμβρίου ως υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής ανεξάρτητης κίνησης, μετά από παρότρυνση πολλών από εσάς να αλλάξουμε ΜΑΖΙ τα πράγματα στο Δήμο Καρδίτσας, που κατά γενική ομολογία και όπως όλα τα στοιχεία καταμαρτυρούν έχει περιέλθει σε μία κατάσταση που δεν του αξίζει. Έχει περιέλθει σε τέλμα με ευθύνη των δημοτικών αρχών που άσκησαν τη διοίκησή του τα τελευταία 8 χρόνια.

Αυτή η παρότρυνση συνοδευόμενη με πρόταση ανεξάρτητης από κόμματα καθόδου με έθεσε προ των ευθυνών μου για συμμετοχή στα κοινά, για συμμετοχή στα του Δήμου Καρδίτσας.

Παρ’ ότι έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών ενός τέτοιου εγχειρήματος, μου ήταν αδιανόητο να αδιαφορήσω. Δεν υπήρξα ποτέ αδιάφορος για το Δήμο Καρδίτσας και τον τόπο μου. Αποφάσισα λοιπόν να ξαναθέσω όλες μου τις δυνάμεις και πάλι στην υπηρεσία του νέου πλέον Δήμου Καρδίτσας.

Τα δεδομένα που καθορίζουν σήμερα τα πλαίσια στα οποία θα κινηθεί η δημοτική αρχή που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές, είναι γνωστά: Η αντιμετώπιση των συνεπειών εφαρμογής του Μνημονίου και του ίδιου του Καλλικράτη, αλλά και η δεινή διοικητική και οικονομική κατάσταση στο Δήμο Καρδίτσας.

Οι προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί η νέα δημοτική αρχή στις προκλήσεις της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε είναι οι παρακάτω:

-Ο επικεφαλής του Δήμου και οι συνεργάτες του, να έχουν καλή γνώση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων


-Να έχουν εμπειρίες διοίκησης και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων


-Να είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά-συλλογικά


-Να είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ανυποχώρητα για την προώθηση όλων των ζητημάτων στα πλαίσια του νέου Δήμου


-Να έχουν δυνατότητα αξιοποίησης όλων των δυνάμεων του Δήμου, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, με διαφάνεια και αξιοκρατία


-Να μην έχουν δεσμεύσεις από πουθενά, παρά μόνο απέναντι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και την προώθηση της επίλυσής τους

Τις προϋποθέσεις αυτές δεν τις πληρούν κατ’ ελάχιστον οι Συνδυασμοί που προέκυψαν με τις διαδικασίες των χρισμάτων.

Τις προϋποθέσεις αυτές όμως και όλα τα εχέγγυα τα διαθέτει ο Συνδυασμός της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρδίτσας, που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής του.

Απόδειξη των δυνατοτήτων μας για συνένωση δυνάμεων στην κοινή συλλογική προσπάθεια που απαιτούν οι περιστάσεις είναι το γεγονός ότι η δημοτική μας παράταξη προέκυψε από τη συνένωση δύο ανεξάρτητων κινήσεων που συγκροτήθηκαν και λειτούργησαν στο Δήμο μας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου: Της Νέας Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καρδίτσας, που με τίμησε με την πρότασή της να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και της Ανεξάρτητης Διαδημοτικής Παράταξης, με επικεφαλής τον νυν Δημάρχο Ιτάμου, κύριο Βασίλη Τσαντήλα.

Καλώ τους συνδημότες μας, όλους τους Καρδιτσιώτες να μας στηρίξουν με την ψήφο τους στις εκλογές του Νοεμβρίου. Τους καλώ να έχουν ενεργό συμμετοχή στην προσπάθειά μας. Να πάμε την Καρδίτσα μπροστά, να αλλάξουμε σελίδα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: