1 Νοε 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνδημότισσες, Συνδημότες,

Με τις εκλογές του Νοεμβρίου, η αλλαγή πορείας στο Δήμο της Καρδίτσας, μ’ ένα νέο ξεκίνημα, σε νέες βάσεις, με νέες αρχές, με άλλη φιλοσοφία είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, είναι επιπλέον απαίτηση της δύσκολης συγκυρίας που διέρχεται η χώρα και ο τόπος μας.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώση του ΠΩΣ και του ΓΙΑΤΙ φτάσαμε στη σημερινή αρνητική κατάσταση, τόσο για το Δήμο, όσο και για τη Χώρα συνολικά, σαν Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρδίτσας, διακηρύττουμε ότι:

1. Επιδιώκουμε:

-Να ανταποκριθούμε θετικά στην προσδοκία της τοπικής κοινωνίας διεκδικώντας έναν Δήμο ισχυρό, σύγχρονο, διαφανή, δημοκρατικό, κοινωνικά ευαίσθητο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό.

-Έναν Δήμο που να νοιάζεται για τον κάθε δημότη ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση. Θέλουμε όμως και ο δημότης να νοιάζεται τον τόπο του, να είναι ενεργός, να συμμετέχει και να παίρνει μέλος στις συλλογικές αποφάσεις, άρα και στις ευθύνες που τον αφορούν.

-Έναν Δήμο ικανό να διοικεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί την ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών, να νοιάζεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, να υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο, τα συλλογικά αγαθά, τα δικαιώματα και τον άνθρωπο, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

-Θέλουμε τους νέους ανθρώπους δραστήριους και συμμέτοχους, με λόγο στη χάραξη κατευθύνσεων που θα καθορίσουν το μέλλον το δικό τους και του τόπου τους.

2. Πιστεύουμε ότι:

-Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω χρειάζεται μία
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ανεξάρτητη από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό, ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση, από τους μηχανισμούς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Οι κομματικοί μηχανισμοί να πάψουν να ορίζουν και πολύ περισσότερο να επιβάλλουν και να χειραγωγούν τους υποψηφίους υποκαθιστώντας την κοινωνία.

Τα κόμματα, ο συνδικαλισμός και η αυτοδιοίκηση είναι θεσμοί-πυλώνες της δημοκρατίας μας. Έχουν όμως διακριτούς ρόλους. Αυτόν τον διακριτό ανεξάρτητο ρόλο διεκδικούμε σήμερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και αλληλοσεβασμό και με τα κόμματα και με την εκάστοτε κυβέρνηση, δηλαδή να υπηρετούμε τις τοπικές κοινωνίες, τους δημότες, χωρίς εξαρτήσεις, διακρίσεις και αποκλεισμούς.

3. Στοχεύουμε:

-Να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης όλων των πολιτών του Δήμου μας
-Να εμπεδώσουμε στην κοινωνία μας μία αντίληψη ισότιμης συμμετοχής και δράσης του δημότη-πολίτη, που θα ενισχύει την πρωτοβουλία και τη συλλογικότητα και θα ενδυναμώνει την κοινωνία των υπεύθυνων και ανεξάρτητων πολιτών.


4. Δεσμευόμαστε:

-Για διαφάνεια, αξιοκρατία, συμμετοχή (συμμετοχικότητα ή συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων), χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαιρέσεις σε «δικούς μας» και μη, ούτε μεταξύ των δημοτών, ούτε και των υπαλλήλων του Δήμου.

Δεν υπάρχουν «ημέτεροι» και «άλλοι» στο όραμα για την Καρδίτσα του Αύριο, είμαστε όλοι ΜΑΖΙ και Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του Δήμου και μόνον αυτά.

Με αυτές τις Αρχές θα πορευθούμε. Σε αυτές στηρίζουμε τους σχεδιασμούς, τα προγράμματα, την καθημερινή μας δράση, το ΌΡΑΜΑ μας για το Δήμο της Καρδίτσας.
Αυτές τις Αρχές εκφράζει και υπηρετεί το σύνολο των υποψηφίων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ μας.

Καλούμε τις συνδημότισσες και του συνδημότες:


Να κρίνουν και να συγκρίνουν:
-Την προσφορά και το έργο μας στο Δήμο της Καρδίτσας, σε σχέση με αυτό των συνυποψηφίων μας
-Τις αρχές μας και το Πρόγραμμά μας
-Το ψηφοδέλτιό μας και και τους ανθρώπους που το συνθέτουν

ΥΠΕΡΕΧΟΥΜΕ με διαφορά σ’ όλα.

Οι συνυποψήφιοί μας, των άλλων συνδυασμών, ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων προσπαθούν να μεταφέρουν τη συζήτηση αλλού και όχι στο πεδίο των προβλημάτων του Δήμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για αυτά τα προβλήματα, ελάχιστα πράγματα ως και τίποτα δεν έχουν να μας πουν.

Εμείς θα επιμείνουμε. Να συνθέτουμε και όχι να διαχωρίζουμε. Να συσπειρώνουμε και όχι να ακυρώνουμε. Μακριά από κάθε είδους δεσμεύσεις, αλλάξαμε την ατζέντα, βάζοντας την Καρδίτσα στο επίκεντρο, με επίγνωση των νέων συνθηκών και των δεδομένων της εποχής.

Δεν καταφεύγουμε σε φθηνούς εντυπωσιασμούς, αλλά καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μοιράζουμε μεγαλόστομες υποσχέσεις, αλλά σχεδιάζουμε το μέλλον της Πόλης και της υπαίθρου, με οδηγό τα πεπραγμένα μας. Χτίζουμε το αύριο ΜΑΖΙ και δεν αποδομούμε, ούτε υποθηκεύουμε την Πόλη μας, σε προσωπικά συμφέροντα. Ανοίγουμε δρόμους ανάπτυξης και δεν εγκλωβιζόμαστε σε κομματικά αδιέξοδα.

Για αυτό η Νίκη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ.

Πάνω από όλα είναι η Καρδίτσα. Και μας χρειάζεται όλους.

Στις εκλογές του Νοέμβρη: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΝΗΜΗ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: