1 Νοε 2010

Δώστε μας δύναμη να δημιουργήσουμε την Καρδίτσα της ανάπτυξης και της ευημερίας

Γράφει ο Δημήτρης Αρχοντής
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας


Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, δρομολογούν μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα για το σύνολο της αυτοδιοίκησης. Το ζητούμενο είναι η νέα αρχή, να γίνει με νέες αξίες, σε στέρεες βάσεις και όχι με τη φιλοσοφία που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Καρδίτσας.
Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, η δημοτική αρχή που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρέπει να άγεται και να φέρεται από κόμματα, κέντρα και παράκεντρα εξουσίας έξω από το Δήμο. Όλα δείχνουν ότι έχει παρέλθει η εποχή των κομματικών χρισμάτων και των εξαρτήσεων που συνεπάγονται.
Σε αυτές τις εκλογές θα πρωταγωνιστήσουν οι ανεξάρτητες κινήσεις, των ενεργών πολιτών. Θα πρωταγωνιστήσουν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν την όψη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, βάζοντας μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ».
Ο πολίτης έχει βαρεθεί τις χωρίς περιεχόμενο μεγαλοστομίες, τις ψεύτικες υποσχέσεις.
Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να κινηθεί έξω από τα ασφυκτικά πλαίσια των κομματικών εναγκαλιασμών και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Η μόνη δέσμευσή της πρέπει να είναι η σταθερή προσήλωση της στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου και των συνδημοτών μας.
Πιστεύουμε σε μια δημοτική αρχή που νοιάζεται για τον κάθε δημότη ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση. Από την άλλη, θέλουμε και ο δημότης να νοιάζεται τον τόπο του, να είναι ενεργός, να συμμετέχει και να παίρνει μέρος στις συλλογικές αποφάσεις, άρα και στις ευθύνες που τον αφορούν.
Θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα διοικεί σωστά και αποτελεσματικά. Να σχεδιάζει και να υλοποιεί την ανάπτυξη και την ευημερία προς όφελος των δημοτών, να νοιάζεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, να υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο και τα συλλογικά αγαθά, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, τα δικαιώματα και τον άνθρωπο.
Εμείς σαν ανεξάρτητη δημοτική συνεργασία Καρδίτσας, μια τέτοια δημοτική αρχή οραματιζόμαστε. Μια τέτοια δημοτική αρχή προτείνουμε. Μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί με διαφάνεια, με αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια δημοτική αρχή που θα στηρίζει τους ασθενέστερους, που θα στηρίζει τους ανέργους και όσους χρειάζονται την ουσιαστική παρέμβασή της για να ξεφύγουν από το κοινωνικό περιθώριο.
Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα. Καταφέραμε στο παρελθόν να δρομολογήσουμε πολλά από τα μεγάλα έργα που έβγαλαν την Καρδίτσα από την αφάνεια και την έθεσαν σε τροχιά ανάπτυξης. Δυστυχώς στο μεσοδιάστημα μια σειρά από λανθασμένες επιλογές, οδήγησαν τη σημερινή Καρδίτσα στο μαρασμό και στην υπανάπτυξη.
Εμείς με τις γνώσεις μας, με τη θέλησή μας, με την ανεξαρτησία μας, με τη βοήθεια όλων των δημοτών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, μπορούμε να βάλουμε την Καρδίτσα του αύριο στη θέση που της αξίζει. Δώστε μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε με την ψήφο σας και σας υποσχόμαστε πως θα τη δικαιώσουμε.
Ψηφίζουμε για το μέλλον. Το οφείλουμε πρωτίστως στους νέους του νέου διευρυμένου Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: