28 Σεπ 2010

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας είναι:


1. Η Υποδειγματική Τάξη και Διαφανείς Λειτουργίες Παντού

Α. Στα οικονομικά του Δήμου
Β. Στις υπηρεσίες
Γ. Στους οργανισμούς
Δ. Στις Δημοτικές Επιχειρήσεις
Ε. Στους Δημόσιους Χώρους

Με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και το νοικοκύρεμα της πόλης, αλλά και όλων των οικισμών του νέου Δήμου.

2. Η Προστασία του Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος

Ο Νέος Δήμος θα έχει στην ευθύνη του ένα μέρος της Λίμνης Πλαστήρα και ολόκληρο το δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, άρα θα πρέπει να έχει και ευθύνη στη διαχείρισή τους με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Θεωρούμε ότι το πρώτο και μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας, και της Θεσσαλίας γενικότερα, είναι η υπεράντληση των υπογείων υδάτων. Η ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που διαπερνά και τους τρεις τομείς παραγωγής (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή), είναι επιτακτική, πριν είναι πολύ αργά.

Για το αστικό περιβάλλον, πέραν του νοικοκυρέματος και της καθαριότητας, προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση μελετών που υπάρχουν –αν υπάρχουν- για αναπλάσεις αστικών χώρων και εκπόνηση νέων στα πλαίσια των Πολεοδομικών Μελετών της Πόλης. Όραμά μας μία Καρδίτσα πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.

3. Η Λήψη Μέτρων Επίλυσης του Κυκλοφοριακού Προβλήματος

Με αξιοποίηση μελετών που υπάρχουν –αν υπάρχουν- και εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για τη δημιουργία των αναγκαίων χώρων στάθμευσης. Στόχος μας να αναπνεύσει ο Δήμος και ειδικά το κέντρο της Πόλης, διευκολύνοντας την αγορά και τον εμπορικό κόσμο, την τουριστική κίνηση από και προς το Δήμο, την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών.

4. Η Αξιοποίηση της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας

Με ειδικές μελέτες που θα υποδείξουν τους κατάλληλους τρόπους και τα μέσα για τη δημιουργία υποδομών κυρίως για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ σε όλες τις εκφάνσεις του (βιβλίο, θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά)

5. Η ιδιαίτερη φροντίδα για την Παιδεία, την Υγεία, τον Αθλητισμό

Για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Φροντίδα για την υποδειγματική λειτουργία των σχολικών μονάδων, με προάσπιση του δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Συντήρηση και μέριμνα για επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δέσμευση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και ιδιαίτερα του Νομαρχιακού Νοσοκομοκείου.


6. Η Διαφύλαξη της Κοινωνικής Συνοχής

Μέσω προνοιακών πολιτικών και με την ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης προς τους ασθενέστερους και πρώτα τους άνεργους συμπολίτες μας, αλλά και κάθε κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα συνανθρώπων μας γενικότερα.

7. Η συνέχιση και ολοκλήρωση όσων έργων βρίσκονται σε εξέλιξη και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου.

Χωρίς ρεβανσισμούς και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με κύριο γνώμονα το καλό του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: